Argentinska pesos minsta enhet Centavo är nu lika med en Satoshi

I den libanesiska liras fotspår är Centavo – den minsta valören av Argentinas valuta – nu ungefär värd en satoshi eller 1/100 000 000 bitcoin (BTC).

En Centavo är lika med en Satoshi, nästan

Den ekonomiska krisen i Argentina fortsätter att förvärras enligt en posta på subreddit r / bitcoin av argentinska Redditor, OneMoreJuan, den minsta enheten i den argentinska peso, en Centavo, är nu ungefär värd en satoshi (SAT), som är en hundra miljondel av Bitcoin Code.

Noterbart har Argentina inte haft en särskilt avundsvärt historia när det gäller att betala av skulder. Hittills har det sydamerikanska landet mislighållit sina skulder nio gånger, vilket indikerar dess långa förflutna med ihållande ekonomisk instabilitet.

Den finansiella oron i Argentina är så dålig att landet har en inofficiell ränta till USD som kallas ”blå dollarn” för att göra greenbacken mer tillgänglig för argentinerna.

Ökningen av den blå dollarn kan tillskrivas otaliga monetära faktorer, inklusive gränser för valutakonvertering, strikta regler, överdrivna avgifter och skatter som har gjort det nära omöjligt att använda den officiella kursen för argentinska pesos till USD. Vid presstid är det inofficiellaköpkurs stod på 119 ARS (argentinska pesos) per USD.

Med hänsyn till ovannämnda siffra kan det verkliga priset för en BTC uppskattas till någonstans cirka 1 050 000 ARS. Peer-to-peer (P2P) bitcoin-marknadsplatsen LocalBitcoinsbekräftardetta pris. Att extrapolera värdet på en Centavo från dessa siffror gör det ungefär värt en satoshi.

Värdet på skrotmetallen som används i Centavo kan faktiskt vara större än dess monetära värde, som vissa Redditors spetsig ut i inläggets diskussionstråd.

Fiat Valutor som smuldrar runt om i världen

Som rapporteradav BTCManager igår har den libanesiska liran – formellt kallat det libanesiska pundet – varit på ett oändligt fritt fall för att träffa paritet med den minsta enheten i BTC.

För de oinitierade står Libanon inför en egen ekonomisk kris och bevittnade dess nationella valuta, den libanesiska liran, som eroderar med nästan 50% under de senaste tio dagarna.

När Centavo nu går med i den tvivelaktiga satoshi-klubben kommer argentinare förmodligen att se till att rädda sin rikedom genom placera sina satsningar på alternativa tillgångsklasser som guld och Bitcoin.