DeFi-token CRV-spikar efter rapporter PayPal förvärvade icke-närstående depåföretag Curv

Curve Finance ökar nästan 30% på 24 timmar efter att handlare samlat sig på fel marknad som svar på nyheter om att PayPal kan ha förvärvat kryptovärdet, Curv.

Spännande spekulanter skyndade sig felaktigt för att investera i det inhemska värdet av det decentraliserade finansprotokollet Curve Finance (CRV) efter att rapporter framkom att betalningsjätten PayPal har förvärvat det oberoende israelbaserade kryptoförvaringsföretaget Curv.

Nyheter om PayPals Curv-förvärv rapporterades den 2 mars, där publikationerna citerade anonyma källor “bekanta med saken.”

Israelbaserade medier har rapporterat att företaget kan ha sålts för mellan 200 och 300 miljoner dollar

Inom en timme efter det att nyheterna släpptes hade Curves CRV-token samlats med mer än 10% när opportunistiska handlare tävlade varandra för att komma in på marknaderna – vilket pressade priserna från ungefär $ 2,30 till $ 2,60.

Det officiella Twitter-kontot för Curve har också av misstag taggats i många inlägg som firar PayPal-förvärvet, vilket Curve har svarat i ett försök att skingra förvirringen:

CRV vände snabbt upp rallyt för att ge tillbaka alla sina vinster när handlare insåg sitt misstag. Den resulterande röda ljusstaken var CRV: s största timljusstake efter handelsvolym sedan 21 januari.

Men all publicitet är bra publicitet och trots förvirringen har CRV sedan studsat av supporten på 2,20 $ och senast bytt händer för 2,60 $ för att få en vinst på 29% under det senaste dygnet.

Som sådan rankas CRV för närvarande som dagens bäst presterande Ethereum-baserade tillgång, enligt marknadsdataaggregat Messari

Det är inte första gången dårar rusar in för att köpa fel ticker. I januari samlades förvirrade handlare runt New Yorks börsnoterade Tanzanian Gold Corporation (TRX) efter att Justin Suns Tron-kryptovaluta (även TRX) befordrades till handlare i den ökända r / WallStreetBets-gruppen.

Debaclet såg dagliga handeln i tanzaniska Gold Corporation aktie ökning med nästan 84 gånger på 29 januari, tillsatta från en genomsnittlig daglig volym på 584.000 aktier till 49.000.000 . Dagen ökade TRX-aktiekurserna från $ 0,85 till mer än $ 1,90, innan de kollapsade för att avsluta dagen med en förlust på ungefär 15%.