LINK-handelsvolume overtreft Bitcoin op Muntenbasis

  • LINK scoort de afgelopen weken meerdere nieuwe all-time highs.
  • Het handelsvolume overtreft de Bitcoin’s op Coinbase en komt dicht in de buurt van Binance.
  • Het orakelgeoriënteerde project is volop in beweging, en het is niet alleen.

LINK blijft de cryptografische ruimte verrassen. Na enkele weken van een uptrend is het orakelnetwerk een nieuwe fase van prijsontdekking ingegaan.

Na verschillende pogingen om FUD te creëren vanuit een frauduleus Zeus Kapitaal, gaat LINK verder op weg naar boven. De token staat al op de zesde plaats in de marktkapitalisatie op CoinMarketCap.

Vandaag de dag is het handelsvolume van LINK groter dan dat van Bitcoin op Coinbase, en het komt ook dicht in de buurt van het passeren van BTC op Binance.

LINK blijft klimmen

Chainlink is zonder twijfel een van de koplopers in deze huidige opleving van de markt.

In slechts de afgelopen 30 dagen is de prijs van LINK gestegen van $6 naar $13 ten tijde van de pers.

Sommige van haar hardcore houders beweren dat het LINK is die de markt leidt, niet Bitcoin of Ethereum.

De stijging komt kort na een berucht rapport van een Zeus Capital copycat, die LINK beschuldigde van marktmanipulatie en het feit dat het een oplichterij was.

De koning van het handelsvolume

Schijnbaar onaangetast door de FUD, blijft LINK zowel in prijs als in handelsvolume stijgen.

Op 9 augustus overtrof het handelsvolume van LINK dat van Bitcoin op Coinbase.

Een van de redenen voor de laatste koersactie is de financiering van de Binance Futures.

De dekkingsgraad is al ongeveer 8 uur negatief, wat suggereert dat er veel LINK shortposities zijn uitgeknepen. Om samen te vatten: traders bleven proberen om LINK te shorten elke keer dat het een nieuwe all-time high klokte.

Naarmate de prijs blijft stijgen, worden deze shortposities overmatig belast en moeten ze betalen, en veel van hen zijn volledig geliquideerd. Dit droeg bij aan het nog hoger duwen van de prijs.

Een van de bekendste shortposities is die van Zeus Capital, wiens account voortdurend betaalde content op Twitter sponsort om er reclame voor te maken.

Het is Oracle Time

Chainlink bevindt zich in het gebied van de prijsverkenning. Het heeft momenteel Litecoin in de marktkapitalisatie gepasseerd en daagt Bitcoin Future Cash nu uit voor een plaats in de top-5.

Orakels lijken een van crypto’s heetste aardappelen te zijn. Niet alleen gaat LINK omhoog, maar ook zijn directe concurrent-Band Protocol ($BAND).

Als de groei van LINK in deze periode indrukwekkend is, dan is BAND’s steeds beter geworden.

Het project in Bangkok ging van $1,80 naar ongeveer $13,40 op het moment van schrijven. De stijgende prijsactie kwam direct nadat Coinbase aankondigde dat het de asset op Coinbase Pro zou gaan noteren.

Er komen voortdurend vergelijkingen tussen de twee projecten. Op een long-form Medium post, doet Smart Content een diepe analyse van beide projecten. In het rapport staat:

In een volledige vergelijking gaat Band Protocol voor een op blokketen gebaseerde aanpak om het orakelprobleem op te lossen door gebruik te maken van monolithische consensus, die standaardisatie van knooppunten afdwingt en bovengrenzen heeft aan de decentralisatie ervan.

Het volgt:

Dit rigide model is de reden waarom Band moeite zal hebben om geauthenticeerde API’s op een schaalbare manier te ondersteunen, aangezien het bijna onmogelijk is voor alle knooppunten om geloofwaardige data in hun raamwerk te ondersteunen zonder de hele data-industrie van de grond af aan opnieuw te ontwerpen.

Hoewel de post kan worden beschuldigd van vooringenomenheid ten opzichte van LINK, lijkt het erop dat BAND nog steeds ver verwijderd is van LINK in de adoptie door de klant en het gebruik in de praktijk.

Dit roept de vraag op hoe solide de huidige bull run is als projecten zonder veel echt gebruik binnen enkele dagen miljoenen dollars kunnen verzamelen.